Ik groeide op in Brabant, de provincie van de worstenbroodjes. Ik kwam de worstenbroodjes overal tegen: op feestjes, verjaardagen, in schoolkantines – soms zelfs bij het ontbijt. Maar omdat ik geen varkensvlees eet, was deze lekkernij niet voor mij.
Ik droomde van een worstenbrood voor iederéén.
Omdat ik deze nergens kon vinden, besloot ik het zelf te ontwikkelen. Ik ging langs alle bakkerijen en slagers in de buurt om de kunst af te kijken. Duizenden handmatig gevouwen worstenbroodjes en ontelbare smaaktesten verder, was het zover: ik vond het ultieme recept.
Trots presenteer ik Kadir’s worstenbrood, gemaakt met 100% rundvlees en elke dag vers gebakken in onze Noord-Brabantse bakkerij. Net zo lekker als het traditionele worstenbrood. Een droom die werkelijkheid is geworden.
Inmiddels is mijn aanbod uitgebreid met meer producten, en zijn de frikandelbroodjes, saucijzenbroodjes en bapao’s op steeds meer plekken te koop. Ik geef mijn eigen twist aan het rundvlees of de kip, want ik houd van lekker gekruid. Zo is er bij Kadir’s voor elk wat wils. Daar ben ik trots op, want dat is waar het allemaal mee begon: “happy food voor iedereen”.
Hoe kwam Kadir van zijn droom tot de broodjes, wraps en rollen die je nu op zoveel plekken kunt kopen? Hieronder een inkijkje in onze geschiedenis .
Dit jaar begint Kadir met wat testjes bij een lokale bakker en slager. Hij leert met de hand het gehakt te mengen en er broodjes van te maken. Bij de bakker doet hij een pilot van honderd stuks van zijn worstenbroodjes. Binnen een paar minuten zijn deze uitverkocht. Ook bij de volgende pilot van 500 broodjes, gaan ze rap over de toonbank. Nu is Kadir niet meer te stoppen!
Nu de vraag zo hard stijgt, wil Kadir het perfécte worstenbroodje kunnen aanbieden. Uren is hij aan het testen met verhoudingen, ontwikkelt hij zijn eigen kruidenmix en stelt hij zijn eigen aanbod samen. Die worden natuurlijk ook nog even getest door zijn moeder, de meesterproever. De basisrecepten en de mini-varianten. En natuurlijk de recepten die niet Brabants zijn, maar waar men in het noorden van het land naar vraagt: saucijzenbroodjes en frikandelbrood. Bij Omroep Brabant is men ook wel benieuwd naar die beroemde broodjes van Kadir.
De vraag naar Kadir’s worstenbroodjes breidt uit over het hele land. Het lukt niet meer om elk broodje met de hand te maken, dus gaat de productie machinaal. Natuurlijk wel met het authentieke recept, precies zoals ze ook met de hand werden gemaakt. Elk worstenbrood wordt nog wel met de hand nagerold. En ja, ook met een machine gaat het weleens mis. Kadir vergeet de dag nooit meer dat Oom Jan en hij het zout waren vergeten in het deeg…
Inmiddels ligt Kadir’s producten in de schappen van verschillende supermarkten! Door het hele land kun je Kadir’s worstenbrood, kopen, of andere producten uit zijn assortiment. De worstenbroodjes liggen zelfs bij de groothandel Sligro. 2019 is ook het jaar dat Kadir zijn eerste wraps, saucijzenbroodjes, frikandelbroodjes en baklava ontwikkeld. Op naar nog meer broodjes in de toekomst!
De COVID-19 virus legt het land deels plat. Dat weerhoudt Kadir er niet van om nieuwe producten te ontwikkelen. “Corona bewijst maar weer eens dat je via verschillende kanalen moet werken, dat houdt je bedrijf in balans en zo ben je niet afhankelijk van één aspect”! Kadir vecht letterlijk voor zijn bestaansrecht en probeert grote retailers binnen te halen.
Hard work pays off! Kadir gaat samenwerken met Dirk en Hoogvliet. Kadir’s producten zijn nu landelijk verkrijgbaar!
Kadir en PLUS slaan de handen ineen. Kadir’s Baklava is tijdens de Ramadan in 270 PLUS winkels te koop!
SPAR ziet de groeiende vraag in halal en neemt Kadir’s frikandelbrood op in haar assortiment!
Naast Dirk gaan we ook van start bij DekaMarkt. Nu kunnen we nog meer klanten in het hoge noorden blij maken met onze happy food producten.
De beste bapao van Nederland ligt vanaf nu bij méér dan 300 Albert Heijn supermarkten. Zowel in Nederland als in België. In de smaken kip en rund. En daar is Kadir best wel een beetje trots op.
© 2019-2022 Kadir’s is een merk van ETHNY. Alle rechten voorbehouden.